Je eigen plekje

boom bij skatebaanDeze foto maakte ik vandaag in Park de Wezenlanden in Zwolle: een boom versierd met tientallen schoenen. De boom staat naast de skatebaan. De skatebaan zelf is flink beschilderd. Het lijkt erop dat de skaters er helemaal hun eigen plekje van hebben gemaakt.

Een plek om te sporten en te hangen, ingericht naar eigen smaak. In de boom hebben ze bij wijze van kerstballen hun versleten schoenen gehangen. Is de skatebaan in gebruik, dan hoor je dat van verre. Want muziek hoort er bij. Zo kunnen ze zich helemaal thuis voelen op en rond hun skatebaan.

Er is moeite voor gedaan. De schoenen hangen er netjes in, bij elke linkerschoen hoort een rechter. Een paar versleten skateboards hangen er tussen.

Het lijkt ook wel wat op het afbakenen van een territorium. Zoiets als een hond die een plas doet om aan te geven dat de straat of de tuin van hem is. Bij de skatebaan is heel duidelijk van wie die baan is. Als gast ben je er welkom als je maar heel duidelijk beseft wie er heer en meester is (of zijn).

boom met schoenenHet is hun territorium. Zo bezien verschillen we niet zo heel veel van honden.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *