De kans ligt voor het oprapen

de kans ligt voor het oprapenZe zeggen wel eens dat de kansen voor het oprapen liggen. Daar moest ik aan denken toen ik deze foto nam.

Ik nam de foto bij een klein veldje. Zo te zien werd het nergens voor gebruikt. Het was geen weiland, geen akkerland en ook niet echt een natuurgebied.

Waar het veldje wel voor gebruikt werd, was voor het dumpen van afval. Hoewel ook dat duidelijk niet de officiële bestemming van het veldje was. Het was gewoon een nietsig veldje.

Maar er lag dus wel een kans. Tenminste dat leek vanaf deze kant gezien zo. Vanaf de andere kant zag je (en dat heb je vast al gezien) een gedeukt koffieblik.

Het klopt denk ik wel dat kansen voor het oprapen liggen, maar je moet ze wel zien. En vooral ook herkennen. En ik had het gevoel dat een gedeukt koffieblik op een nietsig veldje mij daar vandaag aan hielp herinneren.

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Eén reactie op “De kans ligt voor het oprapen

  1. Ja, da’s wel een mooie. De één ziet zwerfvuil, de ander ziet een kans. Deed me overigens denken aan de maffia in Italië die op onheuse wijze geld verdient met afval. Maar dat bedoel je vast niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *