Elfstedenkoorts

elfstedenkoortsDat je naar de bakker gaat ‘s ochtends om 9 uur en dan ziet dat het 16 graden onder nul is. Maar goed, dat had je allang gevoeld.

Het is al een week zo koud. Nederland is dan ook in de ban van de Elfstedentocht. Voor het eerst in 15 jaar kwamen de rayonhoofden bijeen. Ze gaan ervoor zeggen ze. Hoewel er nog windwakken zijn en het ijs op het Slotermeer te dun is om het meer over te steken.

Vrijwilligers in Friesland zijn met man en macht bezig het ijs sneeuwvrij te maken in de hoop dat het de komende nachten voldoende aanvriest om de tocht der tochten te kunnen organiseren.

Het is een race tegen de klok. De verwachting is dat het volgende week gaat dooien. De voorzitter van de Elfstedenvereniging zei al dat als het moet de tocht op zondag zal worden gereden. Wat voor een aantal gelovige rijders betekent dat ze er niet bij kunnen zijn.

De Overijsselse Merentocht zal zeker niet gehouden worden vóór a.s. maanden heeft de organisatie laten weten. Het slechte deel van het parcours grenst aan het minste deel van het parcours van de Elfstedentocht.

Is het hopen dat die andere tocht er wél komt hopen tegen beter weten in? We zullen het snel weten. Nederland heeft koorts, Elfstedenkoorts, en dat bij 16 graden onder nul!

 

 

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *