Hergebruik

hergebruik, kerk in gebruik als garageVoor deze foto, gemaakt in Valthermond, fietste ik even een stukje terug. Had ik dit goed gezien? Een voormalige kerk, nu in gebruik als garage?

Een kerk als boekhandel, dat heb ik al wel eens eerder gezien. Als ik het goed heb is er een in Maastricht en ook in Zwolle verhuist de boekhandel naar een oude kerk. Maar een kerk hergebruiken als garage? De vroeger heilige kerk als stalling voor onze huidige heilige koe?

Ik ben een voorstander van creatief hergebruik. Als ik iets net zo goed in een kringloopwinkel of op marktplaats kan kopen, zal ik het zeker niet laten. Het doet me dan ook goed als een oud gebouw door hergebruik een mooie nieuwe bestemming krijgt.

Even zoeken leert dat het kerkje niet zo vreselijk oud is, het werd gebouwd in 1918 en was tot 1975 nog als kerk in gebruik. Tegenwoordig heeft het officieel als bestemming “bedrijf, schuur”.

Ik vind het een mooi idee ervoor is gekozen het gebouwtje te gebruiken. Dat het niet is gesloopt om er iets anders, ongetwijfeld meer praktisch, voor in de plaats te bouwen. Dat, hoewel het niet een bijzonder mooi kerkje is, het niet meteen is afgedankt toen het niet meer nuttig was.

Wat zou het mooi zijn als we ook voor al die leegstaande kantoren zoiets konden verzinnen!

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Eén reactie op “Hergebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *