Op zoek

mus op zoek naar vrouwtjeVannacht vroor het nog. En voor a.s. weekend wordt slecht weer voorspeld. Maar dat het lente wordt, blijkt duidelijk uit het gedrag van de mus op mijn balkon.

Sinds vandaag zit hij druk op de rand te twitteren “mannetje, in bezit van mooi huisje, op zoek naar vrouwtje”. Ik hoop dat het hem lukt.

Twee jaar geleden werd het huisje bewoond door een koolmezenstel. Ze hadden het helemaal ingericht en zelfs al eitjes gelegd, toen ze werden verjaagd door een mus. Door een vrijgezelle mus wel te verstaan.

Die ging vervolgens pontificaal voor en onder het kastje zitten om een vrouwtje te versieren. Een man met een huis, dat moest toch lukken?

Ooit heb ik een paar lessen turks gehad en leerde ik dat “getrouwd” in het turks hetzelfde woord was als “in bezit van een huis”. Deze mus lijkt in ieder geval te denken dat het bij mussen ook zo werkt.

Twee jaar geleden lukte het de mus niet een vrouwtje te vinden. En zo bleef het huisje leeg. We vonden de koolmezeneitjes, koud en verlaten.

Vorig jaar lukte het de koolmezen wel het nestje zelf te bewonen en een gezin groot te brengen. Misschien dit jaar toch mussen? Lijkt me leuk!

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *