Protest

protest postDeze foto maakte ik in maart vorig jaar. Een tijdje geleden dus al. Maar ik vond hem zo leuk dat ik hem toch nu nog wilde gebruiken.

Je weet het vast nog wel. TNT Post (inmiddels PostNL) kondigde bezuinigingen aan. Postbodes werden postbezorgers en brievenbussen verdwenen. Het kon niet uitblijven. Waar je stapels post kreeg, krijg je nu meer e-mails dan brieven en kaarten. Logisch dan dat de bezorging van post schraler wordt.

Hoewel het logisch is, maakt het mij wat weemoedig. Een échte brief voelt toch heel anders dan een e-mail. En de kaartjes vanuit vakantie-adressen in verre landen vind ik nog altijd feestelijk om te krijgen. Het idee dat dat langzaam verdwijnt, vind ik jammer.

Blijkbaar voelden de pubers in de buurt dat ook zo. Op een zondag in maart was er een hoop gegiechel en heen er weer geloop rond de brievenbus. Het nieuws van de bezuinigingen was net wereldkundig gemaakt en ik had al zo’n vermoeden dat dat er iets mee te maken had. En ja hoor, op de brievenbus hing een brief aan de postbode met een protest tegen het weghalen ervan.

Een dag later waren de pubers al met heel andere dingen bezig. Waarschijnlijk met sms-en, chatten en facebook. De postbode liet de brief hangen tot hij verwaaid door wind en door regen in flarden hing. Of hij hem gelezen heeft, wie zal het zeggen? Geholpen heeft het protest niet. De brievenbus staat er niet meer.

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *