Stilte van de sneeuw

sneeuw en plannenHet sneeuwt. Flink. Hier in Drenthe valt het nog wel mee. Maar elders in Nederland is tot 14 cm sneeuw gevallen. Dat zorgt meteen voor chaos op de weg. Het is nog geen half 5 en ik hoorde net dat er al zo’n 831 km file staat. Het filerecord staat op 975 km, misschien wordt dat vanmiddag nog wel gebroken.

Sneeuw doorkruist je plannen. Eigenlijk moet je met sneeuw natuurlijk gewoon sleetje gaan rijden of skiën vanaf de plaatselijke bult of langlaufen of…

In ieder geval niet al je plannen gewoon door laten gaan. Zeker niet als je er een eind voor moet rijden. Kunnen we met z’n allen niet wat creatiever worden? Werken kan tegenwoordig toch allang overal en op afstand? Zijn die afspraken nou echt zo dringend?

Zelf sta ik toch echt liever niet ergens in een file van 30 km. Ik heb vanochtend een heerlijke wandeling door de sneeuw gemaakt naar de plaatselijke bakker. En in het dorp wat mooie foto’s gemaakt.

Zo wordt sneeuw iets om van te genieten. Sneeuw is zo mooi. Het is alsof de wereld een beetje verstilt. De stilte van de sneeuw kan zo mooi zijn. Luister maar!

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *