Veulenvlees, waarom eigenlijk niet?

veulenvleesAltijd als ik langs de slager in de woonwijk loop, verbaas ik me over wat hij zoal te koop heeft. Paardevlees, veulenvlees, geitenvlees. De buurtslager is van alle markten thuis.

Als vegetariër kom ik nooit bij een slager. Of het zielig is om veulens te eten, daar heb ik niet zoveel mee. Varkens zijn ook hele leuke beesten, grappig en pienter. Of je nu een paard eet of een varken, mij maakt het niet zoveel uit. Allebei niet zou ik zo zeggen.

Voor veel mensen ligt dat anders. Een konijn eten, geen probleem, maar Flappie die je eigenhandig hebt opgevoed, nou nee. Raar toch? Dat andere konijn was toch vast ook een heel lief konijn?

Een paard eet je ook niet. Laat staan een veulen. Maar een lam wel?

Veulenvlees, waarom niet?

Als je het eten van een paard of een veulen of van Flappie niet vindt kunnen, kan ik je aanraden om eens te gaan kijken naar spelende varkens. Kijk eens hoe ze je aankijken met hun pientere oogjes en hoeveel plezier ze hebben.

Toch wel sneu om ze daarna op te eten. Of niet soms?

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *