Vrolijke verwachting

Waar deze jongetjes op wachten? Wat, of liever wie, kan dat op 5 december anders zijn dan Sinterklaas? Sinterklaas is er nog niet. Luidkeels zingen de jochies het liedje van Het Goede Doel “Sinterklaas, wie kent hem niet”. Terwijl de meesters en juffen hun uiterste best doen de kinderen de echte Sinterklaas-klassiekers te laten zingen.

Dan komt Sinterklaas eraan. Op een kar achter een trekker. De jochies zingen nu voor de zekerheid braaf met de “gewone” liedjes mee. Alle kinderen zijn in vrolijke verwachting van de komst van Sinterklaas en zijn pieten.

Vandaag gaat het om hen, het is hun feestdag. En alles moet er voor wijken. De buurvrouw die naar haar werk wil, zet de auto aan de kant. Ze kan er toch niet langs. Ze lacht er hartelijk om en gaat langs de weg staan om de komst van Sinterklaas af te wachten.

Een half uurtje later gaat het gewone leven voor de volwassenen door. Sinterklaas is met zijn grote boek in gezelschap van zijn Pieten naar binnen gegaan. De buurvrouw kan naar haar werk. De kinderen hebben feest.

Heerlijk hoe ongegeneerd kinderen ieder jaar weer zo vrolijk de komst Sinterklaas tegemoet zien. Hoe ze mooie cadeautjes verwachten. Hoe ze misschien wel een beetje bang zijn voor wat er in het grote boek staat, maar toch niet echt. Van wat volwassenen “weten” dat verwachtingen zo vaak tegenvallen, hebben kinderen nog geen last. Heerlijk eigenlijk.

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

2 reacties op “Vrolijke verwachting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *