Weinig moeite, groots resultaat

weinig moeite, groots resultaatWe gingen naar het westen, naar vrienden. Het plan was om eerst naar Aerdenhout te rijden, daar te blijven slapen en de volgende dag door te rijden naar Leiden.

Onze niet al te nieuwe auto kreeg het zwaar te verduren. We zorgen er goed voor, dus dat moest wel gaan lukken. Bij vertrek uit Zwolle controleerden we de bandenspanning en met de banden netjes opgepompt vertrokken we richting het westen.

Bij aankomst in Aerdenhout keek onze gastheer bedenkelijk naar de rechterachterband. Je mag de bandenspanning wel eens controleren. Hm, gek, het ventiel was zeker vast blijven zitten, we zouden de volgende dag wel even langs de pomp 2 km verderop rijden, dan kwam het wel goed.

We gingen een stukje wandelen. Prachtige omgeving, veel groen, we zagen herten, het was heerlijk. Bij terugkomst stond onze auto er zielig bij. De rechterachterband was helemaal leeg.

Niet getreurd. Twee handige mannen (natuurlijk!) moesten dat kunnen oplossen. Ze waren er klaar voor. Toen ze het sneue thuiskomertje, waarmee we maximaal 80 km per uur mochten rijden, zagen liggen, kwam de twijfel. Moesten we daarmee nog én naar Leiden én weer terug naar Zwolle rijden?

Voor het eerst van mijn leven belde ik de Wegenwacht. En wachtten we op onze redder. Niet kleumend langs een snelweg, maar gezellig aan de borrel met vrienden. Geen haast.

Na een uur reed de bekende gele wagen de oprit op. Ik zie het al, ventiel uitgedroogd, zei de man toen hij uitstapte. Een opblaasbaar kussentje met een blokje erop bleek een krik. Het wiel lag binnen twee minuten op de grond.

Ik rijd er even overheen, zei hij toen. Ik dacht nog even dat ik dat niet goed had gehoord. Maar of we even de band op zijn plaats wilden houden. Hij legde de band voor zijn eigen wielen. Gaf gas, reed een beetje heen en weer en stapte toen weer uit.

De band was losgekomen van het wiel. Het ventiel ging eruit, nieuw ventiel ging erin. Oppompen, het ventiel kwam – plop – op zijn plek. Wiel weer aan de auto, kussentje eronder uit en klaar was het.

Nog geen tien minuten. Niks high tech, weinig moeite, groots resultaat. Geweldig toch?

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *