De spanning stijgt

De spanning stijgt, Ronde van Drenthe in ExlooDe Ronde van Drenthe kwam door het dorp. Afgelopen vrijdag. Om 12 uur was de start in Emmen en de renners werd ergens vlak voor enen in het dorp verwacht.

Natuurlijk ging ik kijken. Rond half 1 was er nog geen enkele activiteit in de Hoofdstraat. Dranghekken had ik nu ook weer niet verwacht, maar niets? Volgens de eigenaar van een café was er activiteit in Emmen en Henk, vaste gast, wist te vertellen dat er nog tijd genoeg was voor een bakkie.

Maar de spanning stijgt…

Er komt een auto van de organisatie langs. Hij rijdt verder, tegen de rijrichting van de renners in. De reclamecaravaan arriveert. Een megafoon meldt dat dit de reclamecaravaan is en dat de renners spoedig worden verwacht. Er zijn nog geen toeschouwers, dus of de reclame veel zin heeft?

Er komt een verkeersregelaar aan. Op de fiets. Rustig zet hij zijn fiets tegen een lantaarnpaal en gaat op een muurtje zitten met zijn rode vlag. Uit een zijweg komt een man met een camera. Een grote telelens doet vermoeden dat hij van de plaatselijke krant is. Hij gaat bij de verkeersregelaar staan en maakt een praatje.

Er komen meer verkeersregelaars. Allemaal op de fiets. Ze nemen hun plaatsen in. De ambtenaren van het gemeentehuis komen naar buiten en gaan op het trottoir staan. Ze praten wat en kijken naar de weg.

En dan…

In de verte klinken ineens de claxons van de politiemotoren. En ja hoor, ze komen de bocht om. Politie op motoren voorop. Een groepje renners op kop. Even later het peleton. Wat achtergebleven renners fietsen tussen de ploegleiderswagens.

En dat was het. De verkeersregelaars stappen weer op hun fiets. De ambtenaren gaan naar binnen. De man met de telelens loopt weg. De Ronde van Drenthe gaat verder.

Zaterdag kwam hij weer door het dorp. Ik ben niet nog eens gaan kijken.

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Eén reactie op “De spanning stijgt

  1. @HenrietVeen, leuk stukje Henriët. Voor mij herkenbaar in zkr 2 opzichten. Ook jouw andere stukjes heel mooi, simpel en duidelijk geschreven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *