Gewoontes op het platteland

gewoontes platteland Drenthe, klompen bij de deurVeel mensen doen hun dagelijkse boodschappen bij de mega-supermarkt een paar dorpen verderop. Er is in het dorp wel een kleine supermarkt. Daar komen ze alleen voor een vergeten pak melk of koffie.

Het lijkt erop dat oudere mensen nog wel trouw de supermarkt in het dorp bezoeken. Je komt ze vaak tegen als je in de winkel komt. De winkel is een ontmoetingspunt, behalve boodschappen kom je er ook een praatje doen. Heel anders dan bij de mega-supermarkt.

Afgelopen zaterdag waren wij in de winkel in het dorp om even iets lekkers bij de koffie te halen. Bij de ingang stond een paar klompen. Verderop kwamen we een oude man tegen. Op sokken. Zijn broekspijpen in die sokken gepropt. Handig, zo worden ze niet vies als hij op zijn boerderij (met een overall over zijn kleren stel ik me zo voor) bezig is.

Klompen worden hier wel meer gebruikt. Als je hier over het land loopt, kun je als het nat is maar beter wat stevigs aan de voeten hebben dat vies mag worden. Maar om er mee “de stad in te gaan”, dat is niet gebruikelijk.

Deze man trok zich er duidelijk weinig van aan of wat hij deed gebruikelijk was of niet. Hij was bezig op het land en moest tussendoor even een boodschap doen. Zijn overall trok hij uit, maar verder geen poespas.

Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Zo zijn de oude gewoontes op het platteland van Drenthe.

 

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *