Niet welkom

niet welkomRond de tuinen van de huizen in het dorp staan lage tuinhekjes. Soms ook een bescheiden heg. Soms is de tuin niet afgescheiden of ligt er alleen een rijtje keien.

Maar middenin het dorp staat een huis met een enorm hek eromheen. Op het toegangshek hangt een bordje “no parking”, zodat ook voor niet-Nederlands sprekenden duidelijk is dat het niet de bedoeling is je auto hier achter te laten. Je bent hier niet welkom.

In de zomer schijnt het hier vrij toeristisch te zijn. Er zijn dan ook aardig wat hotels en B&B’s. Zouden die toeristen zoveel overlast geven dat de eigenaar van dit huis zich geroepen voelde zijn erf te beschermen met een groot hek? Of is hij gewoon erg gesteld op zijn privacy?

Duidelijk is dat onbekenden niet welkom zijn op het terrein. Het huis ziet er doodnormaal uit. Niet kleiner, maar ook niet groter dan de andere huizen in de straat. Zo op het eerste gezicht is er niet echt een reden om nu juist om dít huis zo’n groot hek te zetten.

Normaal gesproken voel ik echt niet de behoefte de tuin van iemand die ik niet ken te betreden. Nu, juist omdat het zo duidelijk niet de bedoeling is, word ik nieuwsgierig. Dat kan toch niet de bedoeling zijn?

 

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *