Low tech en ingenieus

Mijn lief verhuisde vorige maand. Zo komt het dat ik tegenwoordig nogal eens assisteer bij de vele klussen die moeten gebeuren in zijn nieuwe huis. Afgelopen weekend stond het monteren van een afvalbak in een keukenkastje op het programma. 

Je kent die bakjes vast wel. Als je de deur van het kastje opendoet gaat de bak mee, het deksel blijft waar het is, aan de binnenkant van het kastje en gaat open. De bak moet dus precies in de hoek. Bak en deksel moeten zo worden bevestigd dat alles precies in elkaar past. Als je de verschillende onderdelen uit de doos haalt, zakt de moed je bijna in de schoenen. Hoe krijg je ooit alles precies op zijn plek?

monteren afvalbakTot je iets beter naar de gebruiksaanwijzing kijkt. Na minstens drie keer lezen, begint het te dagen. De gebruiksaanwijzing is niet alleen maar een beschrijving van hoe het moet, het is ook een sjabloon. Stukjes eruit knippen, gaatjes prikken, de zwarte lijn precies op de plaats waar de kastdeur scharniert en het schroeven kan beginnen.

Een prachtige low tech oplossing. We konden eigen bijna niet geloven dat het zou werken. Maar dat deed het wel. Zie de foto als bewijs. Het afvalbakje hangt er prachtig in. Als je de deur van het kastje opendoet komt het bakje mee en gaat het deksel omhoog.

Hoe zo iets simpels, zo mooi kan zijn! afvalbak keuken

 

 

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *