Uitnodigend bankje?

bankje boven water, uitnodigend?Deze foto maakte ik vanmiddag op landgoed De Horte, vlakbij Wythmen. Zo op het oog zit Rik gewoon op een bankje. Maar het bankje hangt boven het water. Hoe zit dat? Het bordje bij het bankje laat weten dat het ontwerp komt van Petra Hekkenberg. Het was haar eindproject aan de Design Academy in Eindhoven.

Een mooi bankje. Leuk idee ook. De linkerbalk die naar het bankje voert is extra stroef zodat je niet uitglijdt als je er op klimt. Landschap Overijssel vertrouwt het echter niet helemaal. Het bankje is afgezet met rood-witte linten waardoor voor iedereen duidelijk wordt: gevaar! Voor de zekerheid nog een bordje: betreden wordt afgeraden en is voor kinderen verboden. bordje bij bankje

De uitnodiging is dus wel wat tegenstrijdig. Een mooi en zo te zien comfortabel bankje, maar ga er maar niet op. Je zou eens kunnen vallen. Ja dat kan. De oever is steil en glibberig en je zou in het water kunnen glijden.

Is dat erg? Warm is het niet vandaag, een nat pak is dan niet fijn. Aan de andere kant lijkt het me vrij duidelijk dat je op een steile en glibberige oever, waar je overigens van alles hebt om je aan vast te houden, voorzichtig bent. De waarschuwing van Landschap Overijssel doet me denken aan de magnetronfabrikant die om claims te voorkomen in zijn gebruiksaanwijzing vermeldt dat je de magnetron niet moet gebruiken om je natte hondje te drogen.

Goed, het was een klus(je) om op het bankje te komen. klimmen op bankje Maar ik kan je melden dat Rik niets heeft overgehouden aan zijn riskante actie. Behalve een paar leuke foto’s dan. zitten op bankjeEn die waren het risico wel waard.

 

 

Ontvang maandelijks de nieuwste gedichten en korte verhalen

Wij doen niet aan spam! Lees meer over ons privacybeleid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *